Elsebeth Jørgensen Metropolis Walking Copenhagen

7. aug.: Elsebeth Jørgensen

TID: 7. aug. kl. 10.00-22.00
STARTSTED: Ryesgade, København Ø
KATEGORI: Billedkunstner
Live-stream hver hele time på www.facebook.com/walkingcopenhagen

 

Walk.Doc.03.30.07.08.2020

På min vandring medbringer jeg et kartografisk arkivmateriale, ”Lufthaven”, en elektronisk komposition af komponisten Rasmus Zwicki, og ”Glossary of Walking Art”, en ordsamling dannet af et internationalt netværk af kunstnere til ”The Museum of Walking”.

Ruten dannes ud fra et arkivbaseret og fugleperspektivisk princip. Jeg bevæger mig i byens rum gennem historiske kort og tegninger fra bl.a. Københavns Stadsarkiv. 12 stop-lokationer vælges ud fra visuelle punkter i arkivmaterialet, hvor især fysiske højdepunkter ses aftegnet i terræn eller som høj arkitektur.

I Covid-19’s nedlukningstid begyndte jeg at se og sanse min by på en anden måde. Gaderne var tomme, og byens lyd ændrede sig. De offentlige arkivers og museers fysiske samlinger var lukkede og utilgængelige. Metropolis opfordrede mig til at undersøge byens forandring. Jeg savnede at gå rundt i arkivers fysiske samlinger.

Samtidigt opstod et boom af digital formidling og kommunikation, og i min mailboks modtog jeg hver dag beskeder fra WAN@jiscmail.ac.uk – ”Walking Artists Network”. Den høje mailfrekvens tydede på, der var brug for at tænke sammen og producere nye vandringer.

 

Elsebeth Jørgensen Metropolis Walking Copenhagen

I mit bidrag til ”Wa(l)king Copenhagen” har jeg inviteret filminstruktør og mediedesigner Morten Schjødt til at deltage som fotograf. Hvert stop markeres med en filmning på 3 min. og 30 sek. og afsluttes ved, at vi sammen komponerer et stillbillede på stedet.

Dele fra vores vandring kan opleves 7. august som 12 livesekvenser. Efter vandringen afleveres et montagedokument til Metropolis, og det distribueres i ”Walking Artists Network”.

Historiske kort er redskaber til både fakta og fantasi. Veje, gader, stier, offentlige og private arealer ser anderledes ud i dag end i kortenes produktionstid. Kort er billeder af planlagte, forsvundne, (ikke)realiserede, eller bevarede gå-ruter og fysiske kollektive rum. Flere tiders urbane liv er konstrueret med linjer og former. Et kort skaber social koreografi og fungerer som visuel instruks og abstraktion.

Med Walk.Doc.03.30.07.08.2020 vil jeg producere et tværkunstnerisk vandringsdokument fra København og forbinde ”Wa(l)king Copenhagen” til et større netværk af kunstnere, der vandrer flere steder i verden.

DOKUMENTATION 7. AUG

FILM

KL. 10.00

KL. 11.00

KL. 12.00

KL. 13.00

KL. 14.00

KL. 15.00

KL. 16.00

KL. 17.00

KL. 18.00

KL. 19.00

KL. 20.00

KL. 21.00

KL. 22.00

OM KUNSTNEREN

Elsebeth Jørgensen (f. 1970) er uddannet ved Det Kgl. Kunstakademi, 2002, og bor og arbejder i København. Elsebeth arbejder med fotografi, lyd og video, tekst, installation og stedsspecifikke projekter. Hendes værker er forskellige typer montager baseret på research i historiske arkiver og egen stedsdokumentation, hvor registreringer i billede, lyd og tekst sammenstilles med arkivstof og fiktionsfortælling.

Hun involverer ofte forfattere, komponister, musikere, historikere, botanikere, arkæologer, arkivarer, mediedesignere og skuespillere i værkproduktionen.

Værkerne præsenteres i både kunstinstitutioner, offentlige byrum/landskaber eller som liveperformances, lydvandringer, bogudgivelser og online i webbaseret formater.

Hun har udstillet siden 1998 i ind- og udland på museer, kunsthaller og andre udstillingssteder og udført kommissionsværker til Tate Modern (UK), Hordaland Kunstcenter, Bergen (NO), Bispebjerg Hospital, Kbh., Kunstmuseet KUBE, Ålesund (NO) og Deveron Arts, Skotland (UK).

Elsebeth Jørgensen Metropolis Walking Copenhagen

www.elsebethjoergensen.net
www.lyttehaven.dk
www.ekkofraesrum.dk
www.gaestensglobus.dk