Tina Saaby Metropolis Walking Copenhagen

3. aug.: Tina Saaby

TID: 3. aug. kl. 10.00-22.00
STARTSTED: København
KATEGORI: Arkitekt
Live-stream hver hele time på www.facebook.com/walkingcopenhagen

 

PÅ JAGT EFTER VELFÆRDSARKITEKTUREN

Fra København til Gladsaxe, fra storbyen til forstaden.

Gåturen tegner en linje gennem velfærdsarkitekturen, som den udviklede sig i 1930’erne og frem til 1970’erne. Arkitekturen fra den periode repræsenterer byggerier og bydele til almindelige mennesker og til fællesskabet. Og den repræsenterer samtidig en tro på stabilitet, orden og tryghed som omdrejningspunkt for en samfundsudvikling.

Vandringen foretager jeg sammen med Niels Bjørn. Vi er på jagt efter det menneskelige fra den tids arkitektur. På jagt efter at forstå forudsætningerne, bydelene og byggerierne, som de endte, og på jagt efter læring og viden, vi kan tage med videre til næste generation af arkitektur, der styrker fællesskab og byggeri for mennesker.

DOKUMENTATION 3. AUG

FILM

KL. 10.00

KL. 11.00

KL. 12.00

KL. 13.00

KL. 14.00

KL. 15.00

KL. 16.00

KL. 17.00

KL. 18.00

KL. 19.00

KL. 20.00

KL. 21.00

KL. 22.00

OM KUNSTNEREN

Tina Saaby, citymaker and placemaker. Communicator of architecture and urban development. Tina Saaby is educated as an Architect at The Royal Academy, School of Architecture in 1997. She has worked as a practicing architect, where she has designed and developed projects, where community, dialogue and human scale have been the focal point of the built projects.

From 1. april 2020, Tina is city architect in Gladsaxe. She was city architect in Copenhagen 2010-2019.

She has also lectured worldwide, been vicepresident at The Architectural Association, and in 2018 she was appointed as an honorable member of The Academy of Urbanism, UK, and in 2019 of The association of German Atchitects; BDA.

 

Niels Bjørn, urbanist og ph.d. Niels Bjørn rådgiver om “menneskebaseret byudvikling” forstået sådan, at han altid tager udgangspunkt i viden om, hvordan krop, sanser og adfærd påvirkes af det fysiske miljø. Han har en baggrund som forsker med en ph.d.-grad fra Københavns Universitet i urban kompleksitet.

Ved siden af arbejdet som rådgiver er han formand i Tænketanken Urban, der som almennyttig forening arbejder med at producere ny viden og evidens og servere den for beslutningstagere i letforståelig form. Herudover skriver han bøger om arkitektur og byudvikling, laver dokumentarfilm og er vært på podcasten Bylyd om arkitektur og byudvikling.

 

Foto: Astrid Maria Busse Rasmussen