20. juli: Louise Haugaard Jørgensen

TID: 20. juli kl. 5.00-17.00
STARTSTED: Ungarnsgade, København S
KATEGORI: Billedkunstner
Live-stream hver hele time på www.facebook.com/walkingcopenhagen

 

På min vandring gennem byen vil jeg besøge veje, gader, pladser og kunstværker, som i deres navne rummer fortællinger om fortid og nutid, der mere eller mindre åbenlyst lader sig opdage. Byen og det sprog, vi hyller den i, rummer Historien og er udtryk for sprogforståelse og kulturpolitik gennem tiden og fortæller indirekte om, hvem der gives stemme, og hvem der udelukkes fra samtalen.

Hvad får lov at tage plads i byrummet, og hvad gør ikke? Hvad gives krop gennem sproget, og hvad savner ord? Ved at fortælle, associere frit og skrive videre på de historier, som byens navne fortæller, fletter jeg en anden historie om byen. Jeg starter lige efter solopgang kl. 05.00.

 

Louise Haugaard Jørgensen Metropolis Walking Copenhagen

DOKUMENTATION 20. JULI

FILM

KL. 05.00

KL. 06.00

KL. 07.00

KL. 08.00

KL. 09.00

KL. 10.00

KL. 11.00

KL. 12.00

KL. 13.00

KL. 14.00

KL. 15.00

KL. 16.00

KL. 17.00

OM KUNSTNEREN

Jeg arbejder i feltet mellem performance, tekst, skulptur og fotografi. Mine drivkræfter er en kritisk nysgerrighed og humor. Jeg ønsker at skabe objekter og situationer, som tanken kan lege med, og som udfordrer normativ historiefortælling og ubevidst betydningsdannelse. Jeg ønsker at skabe billeder af paradoksale møder mellem mennesker og den teknologi, som vi på den ene side er ophav til og på den anden side hverken begriber konsekvenserne eller omfanget af.

Jeg forstår teknologi bredt som både fysiske og immaterielle opfindelser og systemer. Eksempelvis er sproget vores opfindelse i den forstand, at det udspringer fra os – men samtidig formes vi af det. Sproget danner rammerne om, hvad vi er i stand til at tænke og formidle til andre, og på lige fod med en hvilken som helst anden teknologi må vi udvikle og opdatere sproget løbende for at sikre, at det kan anvendes til at tale om en verden, der også hele tiden udvikler sig.