Arendse Krabbe Metropolis Walking Copenhagen

2. juni: Arendse Krabbe

TID: 2. juni kl. 00.15-12.00
STARTSTED: Stenderupgade, København V
KATEGORI: Billedkunstner
Live-stream hver hele time på www.facebook.com/walkingcopenhagen

Jeg vil lytte til Københavns lyde og rytmer i 12 timer. Jeg vil male mine ører grønne – inspireret af Henning Christiansens grønne ører. Hans idé om at lytte til naturen og dens musikalske dimensioner er evig aktuel og særligt lige netop nu. Jeg ønsker med mine grønne ører at lytte til en by under covid-19 og de forandringer, som lydlandskabet undergår.

 

Jeg vil lytte til fuglesang, som har været tydeligere i lydbilledet under covid-19. Jeg vil lytte til stilhed og til, hvad jeg møder på gaden, jeg vil lytte til nys og host, jeg vil lytte til trafik og lufttrafik, jeg vil lytte til min hukommelse af byens lydlandskab inden covid-19. Jeg vil også lytte til lyde, der på modsat vis er forblevet konstante under covid-19 såsom kirkeklokker og havets møde med strandkanten. Jeg vil i det hele taget åbne byen igennem den sensibilitet, som de grønne ører giver mig under covid-19.

DOKUMENTATION 2. JUNI

FILM

KL. 00.00

kl. 01.00

KL. 02.00

KL. 03.00

KL. 04.00

KL. 05.00

KL. 06.00

KL. 07.00

KL. 08.00

KL. 09.00

KL. 10.00

KL. 11.00

KL. 12.00

OM KUNSTNEREN

 

I min kunstneriske praksis undersøger jeg de strukturer, som mennesket former og befinder sig i, og hvad der sker, når strukturerne inkorporerer sig mentalt og kropsligt. Jeg er optaget af relationen mellem magthierarkier, grænser, lovgivning, asyl, bevægelse, krop, og hvad det vil sige at have en stemme. Et omdrejningspunkt i mit arbejde er at lytte og åbne op for andre dimensioner igennem det at lytte.

 

Når jeg arbejder, indgår jeg ofte i samarbejder og kollektive konstellationer med menneskearten, andre livsformer og dimensioner. Jeg forsøger at samarbejde med organismen lav og at lære af organismens symbiotiske struktur og migrerende færden. Mit arbejde er procesorienteret og har materialiseret sig i form af lyttesituationer, kollektive tekstlæsninger, lyd, video, performance og tekst. Jeg er en del af det selvorganiserede radiokollektiv The Bridge Radio, der laver radio om asyl og migrationspolitik, fri bevægelighed, diskriminerende asylsystemer og grænseregimer.

 

Foto: Sol Archer

Arendse Krabbe Metropolis walking Copenhagen