30. maj / dag: Molly Haslund

TID: 30. maj kl. 06.00-18.00
STARTSTED: Griffenfeldsgade, København N
KATEGORI: Billedkunstner
Live-stream hver hele time på www.facebook.com/walkingcopenhagen

 

JEG KEDER MIG AD HELVEDE TIL

Jeg vil gå de steder, jeg plejer at undgå.

Med mig har jeg et skilt, hvor der står: JEG KEDER MIG AD HELVEDE TIL

Jeg vil gå gennem byen med mit skilt på det tidspunkt, hvor man cykler på arbejde. Gå ned ad Strøget, kigge op på Magasin Du Nord, krydse Dronning Louises Bro, gå rundt om søerne og ligesom flere gå om ad Nørregade. Ta’ forbi de store museer, Christiansborg, Langelinie, Den Lille Havfrue, Zoologisk Have, Tivoli. Vesterbrogade, Østerbrogade, Nørrebrogade. Islands Brygge, Christianshavns Torv, Bredgade, Nyhavn. Amagerbrogade, Amager Bio, alle torvene og pladserne. Gå forbi biograferne, caféerne, parkerne og svømmehallerne.

De steder, jeg kender som dér, hvor det myldrer med mennesker.

Hver hele time på min gåtur stiller jeg mig op og råber det, der står på mit skilt, JEG KEDER MIG AD HELVEDE TIL, af mine lungers fulde kraft.

Jeg vil gå, og jeg vil råbe for at skabe momentum.

Imellem de hele timer, undervejs på gåturen, finder jeg måske én, der vil gå med – måske møder jeg en, der vil være med til at råbe eller diskutere.

 

DOKUMENTATION 30. MAJ

 

Storm Asmund Damgaard ved Christianshavn

FILM

KL. 06

KL. 07

KL. 08

KL. 09

KL. 10

KL. 11

KL. 12

KL. 13

KL. 14

KL. 15

KL. 16

KL. 17

KL. 18

OM KUNSTNEREN

Molly Haslund bor og arbejder i København. Hun er uddannet fra det Kongelige Danske Kunstakademi, København (2000-2005) og Glasgow School of Art (2003-2005).

Molly Haslund har tidligere vakt opmærksomhed i ind- og udland med sine overraskende og humoristiske værker, der placerer sig i et eksperimenterende felt mellem performance, skulptur og nye medier. Kæmpe-passere, en paryk med en 10 meter lang fletning, en institutionsknagerække eller gennemsigtige bannere til en demonstration er eksempler på skulpturelle objekter, som Molly Haslund har fremstillet og inkluderet i VR-værker, videoværker og performances i det offentlige rum.

Via skiftende strategier undersøger Molly Haslund, hvordan identitet og sociale hierarkier er intimt forbundne med og forhandles via kropslig gestik, objekter, ritualer og iscenesættelsen af vores fysiske omgivelser.

I 2019 viste Molly Haslund soloudstillinger hos Overgaden Institut for Samtidskunst, København og hos Absolute Art Space i Tainan, Taiwan – og hun deltog i Choreographies of the Social i det offentlige rum arrangeret af Statens Konstråd, Stockholm.

Molly Haslund er repræsenteret i samlinger hos Museet for Samtidskunst i Roskilde, Danmark og Sketches Museum, Lund, Sverige. Hendes offentlige permanente værker kan ses i Sverige foran Lunds Kunsthall og hos Wanås Konst.

Molly Haslund Walking Copenhagen Metropolis

www.mollyhaslund.com

 

Fotos: Molly Haslund / Maiken Kestner / Matilde Haaning